събота, 25 февруари 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…”–Алисън Ноел–авторката на поредицата “Безсмъртните” (21.02.2012)

След трагична катастрофа, при която загива цялото й семейство, 16-годишната Евър получава дарбата да чете мислите и да вижда аурата на хората. Но дарбата й е и нейно проклятие. Главата й бучи от мислите на всички, до които се докосне, знае с подробности най-съкровените тайни и мнението им за нея. Тя ненавижда дарбата си, защото я превръща в аутсайдера на училището.

Животът й е достатъчно объркан и преди да срещне новия си съученик – Деймън Огъст. Той е потаен, изкусително красив и нечовешки талантлив. Евър е привлечена и същевременно ужасена от него, защото за пръв път среща човек, чиито мисли и аура са недостъпни за нея. А присъствието и докосването му карат целият хаос от чужди мисли в главата на Евър да стихне.

Светът на своенравния и енигматичен Деймън е изпълнен с тайни и загадки, а когато Евър решава да го последва, се оказва въвлечена в опасно приключение, което може да й струва живота, но и да разкрие невероятната истина за това каква е дарбата й и как да я използва.

Но първо, коя е Алисън Ноел?

Алисън Ноел е родена в квартала на богатите Ориндж Каунти. Автор е на десет романа, а сега се е посветила изцяло на станалата култова поредица „Безсмъртните”, продадена в над 2 000 000 тираж!

Очакваше ли такива добри отзиви докато пишеше Вечна? Какво очакваше всъщност?
-Ако трябва да бъда честна, не очаквах нищо. Просто пишех историята която чувствах че съм длъжна да напиша и кръстосвах пръсти когато я изпратих на издателя ми - обичайните неща за мен!

Ако можеш да промениш нещо в история, какво би искала да е то?
-Не бих променила нищо понеже написах историята която исках да разкажа. Въпреки че ако се върна и започна от начало бих се справила много по-добре, с повече детайли. Налагало ми се е да препрочитам книгите отново само за да си припомня някой малки детайли които ще са ми нужни за следващите книги.

Ти си авторка на няколко тийн новели, коя е любимата ти? И разбира се - защо?
-Всички те са различни по свой си начин, но ако трябва да избирам, бих казала "Да спасиш Зоуи". Работих върху нея почти непрестанно, спирах само когато ръцете ми отказваха да работят. Кой знае по каква причина, историята се изля от мен и я завърших за две седмици! Разбира се след това минаха няколко месеца в повторното й преглеждане... Също така книгите от поредицата "Безсмъртните". Много е забавно да пиша по нея; обичам да пиша за Съмърленд и да прекарвам време в него свят.

Какво те вдъхнови да напишеш Вечна?
-Скръб. Преди няколко години загубих трима души които обичах в пет месеца и скоро след това едва не загубих съпруга си заради левкемия (сега е в отлично здраве). Изпитвайки подобна силна скръб и страх ме накараха да се замисля за живота и смъртта, смъртността и безсмъртността, връзките които ни обвързват дори когато любимият си отиде, и как нашата младеж цели физическо безсмъртие като се опитва да остане младо колкото се може по-дълго,и все пак какво би се случило ако наистина постигнем това? А и след като се интересувам от всякакви свръхестествени неща от както бях хлапе, историята за Евър и Деймиън изглежда като перфектното превозно средство за проучването на всички тези теми.

Бе споменала че ще пишеш книга за сестрата на Евър, Райли. За какво ще се разказва в нея поредица?
-Райли получава своя собствена поредица, чиято първа книга ще дебютира през есента на 2010 и въпреки че все още не съм я започнала (въпреки че искам!) ще бъде за живота й след смъртта и нямам търпение да пиша за това!

Някоя от книгите ти ще бъде ли филмирана?
-Правата за поредицата "Безсмъртните" са предложени на Спринг Крийк Продукшънс, така че ще видим... имам интерес и към други мои заглавия, но след като съм суеверна няма да споменавам повече!

Ако можеше да кажеш нещо на предишното си аз, какво би било то?
-О, толкова много неща! Но най-вече че промяната в държанието може да промени целият ти живот, че и най-голямата възможност за обучение и растеж идва от най-трудните места, и тази фокусираност, решителност и позитивност наистина се отплащат.

И сега няколко бързи въпроси:

Ако можеш да отлетиш до някоя планета коя би била тя?
-Луната. Наблюдателка съм на Луната от дете!

Ако можеше да направиш нещо отново какво би било то и защо?
-Не обичам да гледам назад със съжаление, опитвам се да се науча от грешките си и да продължа, въпреки че ми се иска да преразгледам моментът в който срещнах мъжа си, за да мога да се насладя на онзи магически момент когато очите ни се срещат за първи път отново!

Назови нещо от което се страхуваш страшно много:
-Че ще продължим този път на война, унищожение, предразсъдъци, насилие и омраза, и ще продължим да правим същите грешки.


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволението на екипа!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар